IZOBRAŽEVANJA, DELAVNICE, SEMINARJI, SREČANJA ZA SOBODAJALCE

Trženje v turizmu

ON-LINE IZOBRAŽEVANJE

Video priročniki in posnetki predavanj, ki so vam na voljo za takojšen ogled. Izberite tematko, ki vam ustreza in nadgradite vaše znanje!

IZVEDBA DELAVNIC IN SEMINARJEV

Izobraževanja izvajamo v fizični in spletni obliki (preko Zoom). Teme in vsebino prilagodimo željam in potrebam naročnikov.

Seznam delavnic in seminarjev

Digitalni marketing v turizmu • Pospeševanje prodaje na spletnih platformah • Zakonodaja sobodajalskega poslovanja

AIRBNB POSLOVANJE Z ZAKONODAJO

SEMINAR: Airbnb poslovanje

Airbnb je spletni portal, ki popotnikom ponuja rezervacijo kot tudi oddajo edinstvenih prenočišč po vsem svetu.  Airbnb v zadnjih letih beleži povečano ponudbo nastanitev tudi v Sloveniji. Zakaj ne bi poskusili z oddajo tudi vi?

Na seminarju vam bomo predstavili vsestransko uporabnost spletnega portala hitro rastoče agencije za spletne rezervacije nastanitev Airbnb.  Seminar je primeren za vse sedanje in bodoče oddajalce turističnih nastanitev ali stanovanj. Na seminarju bomo podali zanimive napotke, kako pričeti s poslovanjem na Airbnb, obenem pa bomo podali zanimive nasvete in trike, kako postati odličen Airbnb gostitelj.

Airbnb in Booking.com poslovanje

SEMINAR: Airbnb in Booking.com poslovanje

Prvi del izobraževanja je namenjen Airbnb poslovanju. Tu se boste seznanili, kako pripraviti oglas, da bo privabil čim več gostov, kako pravilno oblikovati cene, kako ravnati v primeru težavnih gostov…

Drugi del izobraževanje je namenjen Booking.com platformi. Tu se boste naučili oblikovati cenike glede na različne ponudbe in pogoje poslovanja, kako pravilno zastaviti oglas, kako oblikovati akcijske oglase…

Srečanje sobodajalcev

IZOBRAŽEVALNI DOGODEK: Srečanje sobodajalcev Slovenije

Srečanje sobodajalcev Slovenije je največji in najpomembnejši izobraževalno povezovalni dogodek za manjše ponudnike turističnih nastanitev (apartmeji, sobe, stanovanja, počitniške hiše, prenočišča…), ki se odvija vsako leto.

Poled novosti v zakonodaji na področju turizma in oddajanju turističnih nastanitev se udeleženci seznanijo tudi z novostmi na področju tehnologije, poslovanja preko spletnih platform.

Pospeševanje prodaje na spletnih platformah

DELAVNICA: Pospeševanje prodaje preko spletnih portalov in optimizacija oglasov

Ekskluzivna praktična delavnica za ponudnike turističnih nastanitev, kjer si bomo pogledali na vaših konkretnih primerih, kako imate nastavljene oglase na spletnih portalih kot so Airbnb, Booking, Expedia, HomeAway, TripAdvisor, ter kako jih izboljšati, da bodo le te prinesle več rezervacij. Prinesite svoje računalnike.

Digitalizacija sobodajalskega poslovanja

SEMINAR: Digitalizacija sobodajalskega poslovanja

Globalno digitalno gospodarstvo še naprej beleži veliko rast, prav zato so podjetja morala prilagoditi svoje tržne metode in tehnike za preživetje. Tudi ponudniki turističnih nastanitev. Le ti so v konkurenčni prednosti pred ostalimi. Večina ponudnikov namreč svoje apartmeje že vedno oglašujejo samo na spletnih platformah kot so Booking.com, Airbnb, Expedia ipd. Pa je to dovolj v današnjem času, ko je digitalizacija poslovanja nujna?

Na seminarju se bomo seznanili z osnovami digitalnega marketing, ki so nuja za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju prihodkov, prihranku na času in stroških ter si odgovorili na sledeča vprašanja:

  • Kaj je digitalni marketing?
  • Ali je za turizem digitalni marketing drugačen?
  • Kako lahko digitalni marketing izkoristimo v turizmu?
  • Kako lahko digitalizacija pripomore k uspešnosti in poenostavitvi vašega poslovanja?
UPORABA DRUŽBENIH OMREŽIJ V TURIZMU

SEMINAR: Upravljanje družbenih omrežij v turizmu

Če želite pridobivati rezervacije za vašo turistično nastanitev, morate biti potencialnim gostom vidni, prav tako pa jih morate navdušiti, ko odkrijejo vašo blagovno znamko ali nastanitev na spletu. Prisotnost na družbenih omrežjih v veliki meri pripomore k odločitvi ali bodo popotniki opravili rezervacijo vaše nastanitve.

Družbeni mediji vam omogočajo, da se osebno povežete s svojimi gosti. Kako uporabljati Facebook in Instagram, da se povežete s svojimi preteklimi, sedanjimi in prihodnjimi gosti? Na seminarju se bomo seznanili  z  najugodnejšimi in najučinkovitejšimi načini promocije vaše blagovne znamke v digitalni dobi. 

Splerna stran za ponudnike turističnih nastanitev

SEMINAR: Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?

Kljub temu, da so popotniki vašo nastanitev našli na spletni platformi (Airbnb ali Booking.com), se številni odločijo in obiščejo spletno stran, z namenom pridobiti več informacij o nepremičnini, za katero želijo opraviti rezervacijo. Takrat se tudi pričnejo oblikovati mnenja.  Štejejo prvi vtisi.

Pomembno je, kako izgleda vaša spletna stran in kako deluje. Prav tako morate zagotoviti, da popotniki najdejo vašo spletno stran v fazi raziskovanja in načrtovanja potovanja. Popotniki iščejo spletne strani, ki se hitro nalagajo, ponujajo dragocene vizualne podatke, so prijazne mobilnikom  ter jim omogočajo hitro in enostavno rezervacijo prek spleta. Brez uporabniku prijaznega spletnega mesta ne boste mogli konkurirati na trgu.

Na seminarju vam bomo razložil vse, kar morate vedeti in narediti, da bo vaša spletna stran za turistične nastanitve popolna.

Smernice za čiščenje in razkuževanje nastanitvenih objektov

SEMINAR: Smernice za čiščenje in razkuževanje nastanitvenih objektov

Za gostitelje je bilo zagotavljanje čistoče vedno prednostna naloga. Vemo, da je čistoča nastanitve ključnega pomena tudi za kar najboljšo izkušnjo gostov.

Na seminarju bomo obdelali posebne smernice, kako čistiti prostore, kaj vse je potrebno razkužiti in katere potrebščine je treba vedno imeti pri roki, kako zaščititi sebe in goste ter kako izboljšati postopke čiščenja. Pridobljene tehnike boste lahko nato uporabili za posamezne sobe v nastanitvenih obratov.

Marketing za sobodajalce

SEMINAR: Osnove marketinga oz. popoln vodnik za trženje turistične nastanitve

Trženje je najpomembnejši vidik upravljanja vaše turistične nastanitve. Zaradi izredno velike konkurence ponudnikov turističnih nastanitev in vedno pametnejšimi turisti (“smart tourist”) morate biti konstantno aktivni, ciljno usmerjeni in iznajdljivi s svojimi marketinškimi in prodajnimi strategijami.

Na seminarju si bomo pogledali osnove trženja, kako zastaviti strategijo trženja vaših nastanitev, kako in kje vse se oglaševati, kako nagovarjati milenijske goste… S tem vam bomo ponudili popoln vodnik za trženje vaše turistične nastanitve, vključno s številnimi koristnimi nasveti, kako priti več gostov.

Expedia in Tripadvisor poslovanje

SEMINAR: Kako oglaševati na Expedi-i in TripAdvisor-ju

V današnjih časih je razpršenost oglaševanja na različnih spletnih platformah nujna. Minili so tisti časi, ko smo uspeli 100% razprodati naše nastanitve preko enega kanala (npr. Booking.com). Gosti uporabljajo različne platforme, naša naloga pa je, da nastanitve razprodamo.

Kako poslovati na Expedi? Kako zasnovati oglas? Kakšne so provizije in kako do izplačil? Vse to se bomo naučili na seminarju. Obenem pa si bomo pobliže pogledali zakaj MORATE biti prisotni na TripAdvisorju,  kako ustvariti oglas ali obstoječi oglas prevzeti nase? Vabljeni!

Zakonodaja sobodajalsko poslovanje od A do Z

VIDEO TEČAJ: Zakonodaja sobodajalskega poslovanja od A do Ž

Video tečaj o predpisih, pogojih in zakonih, ki jih morate upoštevati pri oddajanju turistične nastanitve preko Airbnb in Booking.com v Sloveniji. Seznanite se spostopki registracije dejavnosti, izvedbe kategorizacije, vpisom v RNO, uporabe eTurizem aplikacije za potrebe prijave gostov, izdajo računov, plačilom davkov…