Zahvala gostom ob koncu leta

Leto se počasi izteka, božično-novoletni prazniki pa so tik pred vrati. To je čas, ko zaželimo vse najlepše  sebi in svojim bližnjim. Posebno zahvalo namenite tudi vašim gostom. Če ste skozi leto pridno nabirali kontakte vaših gostov, je sedaj priložnost, da jih uporabite. Ne glede na to ali boste zahvale pošiljali preko navadne pošte, elektronske pošte ali po telefonu, poskrbite da bodo le te kratke, jasne in iskrene. Ne pozabite na personalizacijo, vsekakor pa bodite pozorni, da vaša zahvala na koncu ne bo izgledala kot reklamna brošura.

Vedite, da je starega gosta, ki je bil z vašo ponudbo nadvse zadovoljen, lažje privabiti nazaj, kot prepričati čisto novega gosta, da rezervira vašo nastanitev. Zato je nabiranje kontaktov izrednega pomena, saj jih lahko skozi celo leto nagovarjate s svojo ponudbo.

thank-907793_1280

 Kako pridobiti email naslove od vaših obstoječih in potencialnih gostov?
  • Ob zaključku bivanja, goste prosite, da vam izpolnijo kratko anketo o zadovoljstvu bivanja v vaši nastanitvi. Vedno jim v zameno nekaj ponudite.
  • Pustite jim košaro dobrodošlice ob prihodu, zraven pa dodajte kartico z zahtevkom po njihovem email naslovu. Napišite jim, da v zameno za njihov email naslov prejmejo še zahvalno košarico ob odhodu.
  • Če so bili vaši gosti zadovoljni, jih prosite, da vas priporočijo naprej prijateljem.
  • Posluževanje nagradnih iger je odličen vir pridobivanja kontaktov potencialnih gostov.
  • Na vaši spletni strani imejte jasen poziv k akciji s pridobivanjem kontaktnih informacij (npr.: za ogled nekega dokumenta, oddajo povpraševanja…)
  • Oglaševanje preko socialnih omrežij.