Kako odpreti oglas na Vrbo (ex HomeAway)?

V tem vodiču, vas bom popeljala po korakih, kako odpreti oglas za vašo nastanitev na Vrbo (ex HomeAway).

Vrbo je spletni rezervacijski kanal za industrijo počitniškega oz. kratkoročnega najema nastanitev. Prisoten  je v 190 državah in je del družine Expedia.

Oglas lahko odprete na spletni strani Vrbo.com s klikom na gumb “List your property”.

Najprej začnite z osnovami, tako da vnesete število spalnic in kopalnic.

1
Nato boste mogli vnesti naslov, kjer se nastanitev nahaja.
2
Naslednji podatek, ki ga morate vnesti, da ustvarite račun za gostitelja, je vaš e-poštni naslov, ime, telefonska številka in seveda geslo.
3
Ko ustvarite račun, bo Vrbo prikazal vaš potencial zaslužka na podlagi nastanitev, ki se nahajajo v bližini vašega mesta. Projekcija je narejena glede na  75%  možno zasedenost.
4
Preverite vaš elektronski predal, saj boste prejeli e-poštno sporočilo za potrditev vaše registracije in nadaljevanje naslednjih korakov za odprtje oglasa.
1. korak: Verifikacija lokacije nastanitve
Podatke o lokaciji nastanitve ste že vnesli, le preveriti morate, ali so pravilni. S tem boste tudi verificirali lokacijo.
6

Preverite, da je vaša nastanitev pravilno označena na zemljevidu. V kolikor prihaja do odstopanj, ustrezno popravite tako, da ročno premaknete modri “pin”na ustrezno mesto. Ko bodo gosti opravili rezervacijo, jim bo prikazana točna lokacija z oznako na zemljevidu.

2. korak: Vnesite več podatkov o nastanitvi

Ker ste že vnesli osnovne podatke o svojem kraju (tj. število spalnic, kopalnic in število ljudi, ki jih lahko sprejmete), se morate zdaj nekoliko bolj poglobiti, da opišete svojo nepremičnino:

  • Vrsta nastanitve (hiša, apartma, vila, koča…)
  • Vrsto postelj v spalnicah in skupnih prostorih
  • Kopalnica
  • Kakšno opremo ponujate (internet, parkirni prostor, klima, bazen…)
  • Naslov (do 80 znakov)
  • Opis nastanitve (do 1000 znakov)
  • Hišna pravila (ali so hišni ljubljenčki dovoljeni, ali je dovoljeno kajenje, zabave…)
    8
3. korak: Naložite fotografije nastanitve

Za objavo vnosa morate vnesti vsaj 6 fotografij, ostale pa  lahko dodate pozneje (do 24). Najmanjše dimenzije so 1920×1080.
Vključite fotografije vseh prostorov, ki jih gost lahko uporablja (tj. dnevna soba, spalnice, kopalnice, dodatne sobe).Gost bo imel na ta način boljšo predstavo, kje bo bival. Prav tako je zelo pomembno, da izberete pravo profilno fotografijo.

vrbo fotografije

4. korak: Zaščitite vaš račun

Na spletu moramo vedno poskrbeti, da zmanjšamo možnost vdora v naš račun. Zato boste s strani Vrbo pozvani, da si pošljete potrditveno kodo na svoj mobilni telefon, da potrdite svojo identiteto. Izberite opcijo  tekstovnega sporočila, saj boste prejeli kodo v nekaj sekundah.

13

14

5. korak: Nastavite svoje plačilne in bančne podatke

V tem zavihku morate vnesti svojo vlogo (ali oddajate kot posameznik/fizična oseba ali ste upravitelj nepremičnine/podjetje), svoje kontaktne podatke (kar zadeva bančništvo) in vaše bančne podatke.
Predlagam, da izberete vlogo upravitelj nepremičnine, saj boste lahko v naslednjem koraku vnesli podatke podjetja oz. sobodajalstva.
Vrbo

Vrbo podatki o plačilu

Vrbo plačilni podatki

6. korak: Nastavite cene

V tem zavihku morate nastaviti razpoložljivost, vnesti cene, takse in morebitne dodatne stroški, ki jih boste gostu zaračunali (npr. strošek čiščenja, hišni ljubljenčki…).

Razpoložljivost

Izberete lahko »popolno razpoložljivost koledarja« in blokirate datume, ki jih ne želite prodati.
Druga opcija je, da izberete “blokiran koledar”, kjer bodo datumi vsi privzeto zaprti in boste morali izbrati datume, ki jih želite prodati (ročno odprtje datumov na koledarju).

Cene

Vrbo priporoča, da začnete z nizko ceno, da dobite nekaj rezervacij in pridobite nekaj prvih ocen gostov. Cene lahko kadar koli posodobite. Izkoristite možnost popusta za prve tri rezervacije v višini 20%, ki bodo avtomatsko upoštevane ob rezervaciji.

Taksa

V tem zavihku lahko vnesete znesek turistične takse, ki jo boste zaračunali gostu ob prihodu. Vnesite tudi davčno številko podjetja.

Dodatni stroški 

Na voljo imate možnost gostu zaračunati za stroške čiščenja in za hišne ljubljenčke. Vnešeno vrednost lahko zaračunate na nočitev ali na celotno bivanje.

7. korak: Zadnja kontrola, če ste pripravljeni na oddajanje

V tem koraku vam Vrbo predstavi na kratko pravilnik za rezervacijo (način rezervacije, zaščita pred poškodbami, pravilnik odpovedi, Vrbo provizija). V kolikor se s tem ne strinjate, lahko po objavi oglasa določena pravila spremenite.

Prav tako izberite, na kakšen način želite biti obveščeni v primeru rezervacije (SMS).

8. Korak: Objava oglasa

V kolikor ste vse predhodne informacije vnesli pravilno, boste lahko objavili oglas. Da bo vaš oglas dejansko objavljen, bo trajalo od 24 do 48 ur od objave oglasa do tega, da je viden v iskalniku. V kolikor oglasa ne boste takoj dokončali, lahko pričakujete klic Vrbo podpore in vam bodo pomagali pri objavi oglasa.

Želim vam veliko Vrbo rezervacij!