Konec brezplačnega fotografiranja za oddajanje na Airbnb

Ste se zadnji mesec mogoče spraševali, zakaj ne morete dobiti Airbnb fotografa v Ljubljani na Bledu ali Portorožu, da bi vam poslikal nastanitev?

Airbnb je spletna platforma, ki je zelo priljubljena med manjšimi ponudniki turističnih nastanitev, še posebno priljubljena med tistimi, ki oddajajo stanovanja preko te platforme. Privlačnost portala je bila deležna tudi zaradi brezplačnega fotografa, ki je bil na voljo v večjih mestih. Le ti so poskrbeli, da je vaš oglas izstopal med vsemi ostalimi. Vse super, dokler se “pravljica” nekega dne konča. Airbnb je podal uradno obvestilo, da je ukinil brezplačno fotografiranje.

Vrhunske fotografije – vaše prodajno okno v svet

Priznajmo si. Fotografije prodajajo. Vrhunske, profesionalne fotografije pa še bolj. Zato je izredno pomembno, da gledate na fotografiranje nastanitev s profesionalnim fotografom kot investicijo v vaš posel in ne kot strošek. Profesionalni fotograf, bo vedel kako poslikati nastanitev, da bo privlačna za goste, hkrati pa bo prikazovala realno sliko prostora.

Plačljivi Airbnb fotograf

Airbnb fotograf vam je še vedno na voljo. In prav je, da ga tudi koristite. Po novem je Airbnb fotografiranje plačljiva storitev. Koliko vas bo fotografiranje stalo, je odvisno od tega, koliko je vaš prostor velik in na kateri lokaciji se nahajate.  Ko boste fotografa naročili, boste s strani Airbnb prejeli ponudbo. Ko boste ponudbo potrdili, bo vaše naročilo za fotografa sprejeto.

Kako poteka vse skupaj?

Fotografa naročite preko spletne povezave https://www.airbnb.com/professional_photography, če vam je le ta na voljo. Airbnb vas bo na podlagi naročila kontaktiral in dogovorili se boste za termin fotografiranja. Poskrbite, da bo prostor pripravljen za slikanje. Airbnb fotograf, vam bo namenil eno uro časa, od njega pa lahko pričakujete najmanj 12 slik. Le te slike bodo po obdelavi in verifikaciji na vašem oglasu tudi objavljene. To lahko traja tudi do en mesec, zato je smiselno, da med tem časom objavite svoje fotografije. Odobrene fotografije lahko brišete, urejate zaporedje ali pa celo uporabite na drugih portalih, kjer oglašujete vaše nastanitve (npr.: Booking.com, Flipkey, Holiday Lettings, Expedia…), saj so slike po prejemu, za razliko od prej, vaša last.

Kako plačati fotografske usluge?

Ko bodo vaše fotografije odobrene oz. objavljene, vam bodo strošek fotografiranja odšteli od naslednje realizirane rezervacije. V kolikor bo znesek rezervacije prenizek, vam bodo drugi del odbili z naslednjo rezervacijo oz. toliko časa dokler ne bo strošek fotografiranja v celoti pokrit.

Cena

Za fotografiranje stanovanja v velikosti 85 m2 v centru Ljubljane boste odšteli 88,00 €.