Bi radi vašo nastanitev oddali brezplačno zdravstvenim delavcem?

V zahtevnih časih, v katerih smo se znašli, se rojevajo tudi lepe in navdihujoče zgodbe o solidarnosti in medsebojni pomoči. Tako je kar nekaj izmed vas, ki ste oz. želite vaše nastanitve ponuditi zdravstvenim delavcem.

Glede na Odlok Vlade RS imate trenutno nastanitveni obrat zaprt in ga ne smete oddajati turistom. Priporočam, da koledarje na spletnih portalih, kjer oddajate zaprete za določen čas oz. dokler Vlada RS odloka ne bo preklicala. Lahko pa ga ponudite brezplačno zdravstvenim delavcem.

Kje oglaševati brezplačno nastanitev za zdravstvene delavce?

Na Facebook-u je za Slovenijo ustanovljena posebna skupina, kjer lahko ponudite brezplačno nastanitev oz. si nastanitve lahko zdravstveni delavci poiščejo: https://www.facebook.com/groups/2532928370280329

Morebitni ponudniki lahko svojo nastanitev ponudite tudi preko spletnega obrazca http://bit.ly/koronastanovanja

Svojo nastanitev lahko tudi ponudite preko spletne platforme Airbnb. Airbnb je namenil posebno pozornost glede čistoče in dezinfekciji takih nastanitev, ki jih morate upoštevati. Zahteve, si preberite TUKAJ. Če boste oddali nastanitev zdravstvenim delavcem, vam Airbnb ne bo zaračunal nobene provizije.

Poročanje v eTurizem

Vsi, ki boste imeli glede na izredne razmere nastanjene npr. zdravstvene delavce, ki zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov ne odhajajo domov in bivajo v nastanitvenih obratih, je AJPES preko svojih referentov podal usmeritev, da se tovrstne osebe (zdravstveni delavci) evidentirajo s prijavo v sistem eTurizem, v okviru postavke »Razlog oprostitve ali delnega plačila turistične takse« pa iz šifranta izberejo »Oprostitev – prostovoljci za odpravo elementarnih nesreč« (taksa se ne zaračuna).