Majhne in pogosto spregledane koristi košaric za dobrodošlico

“Dobrodošli v našem počitniškem stanovanju! Postrezite si z brezplačnimi pijačami in
prigrizki. Uživajte na dopustu in odkrijete lepote Azurne obale.”

To je sporočilo, ki me je pričakalo ob prihodu v počitniško stanovanje s strani lastnice, ko smo letos dopustovali v Franciji. Seveda smo bili prijetno presenečeni ob taki dobrodošlici, saj je nismo bili vajeni. Nasmeh na obraz se je narisal celi družini, saj je bilo v košarici za vsakega nekaj. Lastnica je naredila domačo nalogo. Pred prihodom, me je kontaktirala in prosila, naj se ji predstavim ter povprašala kakšne načrte imamo v času počitnikovanja pri njih. Tako je dobila osnovne informacije in dobro izhodišče za pripravo košarice dobrodošlice.

Košara dobrodošlice pravzaprav pove veliko več kot je bilo napisano na sporočilu:

“Vaš obisk je resnično cenjen. Zavedamo se, da ste od potovanja morda
utrujeni, zato želimo da se sprostite in pri nas počutite kot doma.”

Brezplačna košara dobrodošlice pripomore k izgradnji osebnega odnosa z vašimi gosti. Izbrane pozornosti (darilca) povedo, da ste vi kot sobodajalec zelo sočutni do gostov. Vaši gosti bodo vašo pozornost znali ceniti. Pri pripravi košare dobrodošlice ne pozabite na otroke in napolnite košaro tudi s kakšno malenkostjo za njih. Seveda naj bodo malenkosti letom primerno izbrane.

košara dobrodošlice

Ideje za košaro dobrodošlice:
  • Napolnite košaro z domačimi izdelki, ki jih pridelujete na vaši turistični kmetiji. Povežite se z lokalnimi proizvajalci hrane in izkoristite priložnost za obojestransko promocijo. Košaro napolnite s sirom, namazi, medom, vinom in drugimi lokalnimi dobrotami.
  • V vročih poletnih dneh, bodo gosti zelo cenili košaro s sezonskim sadjem.
  • Košara dobrodošlice naj ne bo povezana samo s hrano. Vključite tudi majhne spominke. Le tako se vas bodo spominjali veliko dlje časa.
    Košarici priložite promocijske brošure in jim pomagajte pri izbiri aktivnostih in izletih (jahanje, obisk wellness centra, ogled Postojnske jame, vožnja z mini vlakom po Ljubljani, info zemlevid mesta ipd.)
Z malo več truda lahko košaro pripravite z minimalnimi stroški.

Če vam je strošek priprave košare vseeno previsok, ga poskušajte skriti v ceno sobe. Nihče od gostov ne bo opazil povišanja cene za 2€. Vsekakor je to ceneje, kot da se lotite denimo prenavljanja kopalnice. Če vam povišanje cene ni sprejemljivo, jim preprosto pripravite majhno darilce kot na primer čokoladica na vzglavniku.

In kaj se je skrivalo v naši košari?

Hladno vino, ki sva ga z možem spila na terasi, ko so otroci zaspali. Naravni jabolčni sok za najina otroka, suhi prigrizki za celo družino, pobarvanki in barvice za otroke in kar je najbolj navdušilo – ob vročem prihodu (zunaj je bilo namreč 35 C) nas je v zmrzovalniku čakal sladoled.