Nova knjiga: Gostoljubnost slovenskih turističnih delavcev v in po času korona krize

Obveščamo vas, da je izšla nova knjiga na področju turizma Gostoljubnost slovenskih turističnih delavcev v in po času korona krize. 

Iz uvoda

V leto 2020 smo vstopili z visokimi pričakovanji nadaljnje rasti slovenskega turizma. Kako ne bi, ko so pa kazalci zadnjih treh let kazali stalno rast, mi sami pa smo, glede na nove ‘Strateške smernice slovenskega turizma’, pričakovali nadgradnjo butičnosti in 5-zvezdičnih doživetij.

Potem se nam je tudi v Sloveniji zgodila korona-epidemija in življenje se je ustavilo. Turizem se je naenkrat prelevil v odkrivanje kolesarskih in pohodniških poti v občini. Kasneje, s pomočjo vavčerjev, v odkrivanje Slovenije. A oktobra 2020 je sledila ponovna omejitev na statistične regije in nato še na občine. Vse je postalo individualno, v izogibanje človeškega stika, v odmikanje od sočloveka.

Upam, da boste s pomočjo te knjige našli odgovore na vaša vprašanja, si pomagali iz turističnih covid zagat, uspešneje reševali konflikte, uspeli najti način komuniciranja z gosti v spremenjenih razmerah ter našli motivacijo za naprej. Za pravi turizem bomo vedno potrebni ljudje. Gostoljubnost, prijaznost, razumevanje gostovih želja, potreb in pričakovanj – vse to preko osebnega stika, govorice telesa, nasmeha in topline.

Iz uvoda, dr. Tanja Angleitner – Sagadin, direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v Mariboru

Predstavitev knjige novinarjem in širši javnosti
(prelistajte kratek pregled vsebine v PDF)

(prelistajte kratek pregled vsebine v PDF)

Knjigo bomo širši javnosti predstavili 10.12.2020 ob 12.30 preko Zoom srečanja.

Vljudno vabljeni!

 

Nakup knjige je možen preko spletne strani  www.gostoljuben.si