Top 5 nasvetov za fotografiranje apartmaja

Danes svet doživljamo skozi slike, ki lahko gosta očarajo in tudi prodajo. Vaše slike objavljene na spletnih rezervacijskih portalih ali na spletni strani so vaša prodajna polica in prodajno okno v svet. Slike so prva stvar, ki jih bodo potencialni gosti videli in na podlagi katerih se bodo odločili za najem. Zato je izredno pomembno, da fotografijam namenite več pozornosti. Biti morajo kvalitetne in atraktivne.

Dobre fotografije niso strošek ampak investicija

Slike lahko naredite sami ali za to najamete profesionalnega fotografa. V kolikor se boste lotili sami slikanja, vam svetujemo, da to naredite s fotoaparatom in ne s telefonom, saj boste prišli do boljših rezultatov. Pri tem upoštevaje naslednje nasvete:

 1. Osvetlite notranjost prostora

Zagotovite, da bo prostor svetel, prižgite vse luči, odgrnite zavese in dvignite rolete. Slikajte ob sončnem vremenu, ko je največ svetlobe. Spustite naravno svetlobo v prostor. 

svetla-soba2. Temeljito očistite prostor

Predno se lotite slikanja prostora se prepričajte, da je čistoča na najvišjem nivoju. Odstranite iz prostora vse moteče predmete (tepihe, kupe knjig, pisana pregrinjala…). V kolikor imate majhen prostor ga lahko vizualno povečate, če vpeljete belino (bela pregrinjala, bela posteljnina, bele stene, belo pohištvo). Prostoru dodajte svežino (vaza z rožami, košara s sadjem…) Na odlagalnih površinah naj ne bo preveč  predmetov, saj boste s tem nakazovali na majhen prostor, poleg tega pa pogled odvrne na preostali prostor. Uporabite likalnik.

SMC Commercial3. Poudarite edinstvenost

Imate nekaj s čimer se razlikujete od drugih? Kamin, krušno peč, bazen, dizajnerski stol? Pritegnite pozornost z drugačnostjo. Izpostavite tudi majhne detajle – stvari, ki prostoru dajejo življenje in osebnost.
soba-s-kaminom

4. Poslikajte sobo iz kotne perspektive

Kotne slike bodo dale prostoru širino.
A photo by James Bates. unsplash.com/photos/ZVYZx4c4abg

5. Poslikajte tudi zunanjo okolico

Zunanjost je prav tako pomembna kot notranjost, zato poslikajte tudi zunanji prostor do katerega imajo vaši gosti dostop (vrt, teraso, prostor za piknik, bazen, parkirni prostor,…). Poslikajte tudi okolico, kjer se vaša namestitev nahaja (npr. ulica). Tako se bo gost lažje preslikal v vašo okolico. Okolica naj bo urejena, čista, pospravljena,  trava pokošena, saj s tem nakazujete na skrbnost celotne namestitve.
view