7 preprostih namigov kako očarati vašega gosta

Se že pripravljate na letošnjo sezono oddajanja?  Predstavljam vam 7 preprostih namigov, ki dajejo vašemu domu, apartmaju ali sobi lepoto in ki bo očarala še tako zahtevnega gosta.

  1. Tabla z napisom dobrodošlice

Ko gost rezervira vašo nastanitev že veste iz katere države prihaja. V prostor obesite tablo, na katero lahko pišete. Izrecite vašim gostom dobrodošlico v njihovem jeziku. Ne pozabite na vsa njihova imena, v kolikor jih poznate. Če ne govorite njihovega jezika si lahko pomagate z Google translate.

  1. Košara dobrodošlice

Vedno deluje. Pozdravite vašega gosta z malenkostmi, ki ste jih namenili prav spoznavanju Slovenije in slovenskih okusov. V košarico jim položite slovenski naravni sok, slovensko vino, slovensko čokolado, slovensko sol ali pa domače piškote, lokalne pridelke… Vaši gostje bodo zagotovo očarani. Preverjeno.

  1. Zložite brisače kot pravi strokovnjak

Naučite se zložiti brisače tako, kot jih zložijo v najbolj obiskanih hotelih in očarajte gosta, ko vstopi v kopalnico ali spalnico. Uporabite tudi umetno ali svežo dekoracijo: listki rož, cvetove, kamenčke…

  1. Sveže rože

Naj vaša prostor poživijo pisane rože in prinesejo živahnost v vaš prostor. Namig za varčevanje: Ni vam potrebno kupovati dragih rož v cvetličarni. V Lidlu ali Hoferju dobite krasne šopke že od 2€ dalje. Poleti pa jih lahko preprosto naberete na vrtu ali na bližnjem travniku.

  1. Naj zadiši po svežini

Obožujem, ko gostje stopijo v prostor in takoj začutijo vonj po svežini. Ne, to niso osveževalci zraka ampak dišava, ki jo uporabim pri vsakem pranju brisač, posteljnine, zaves, pregrinjal…. in traja in traja…

  1. Osebni potovalni vodič

    Imate v vašem apartmaju cel kup zloženih letakov, ki ste jih nabrali na info točki? Tudi to je dobrodošlo za gosta. Vseeno predlagam, da se potrudite in pripravite vaš osebni vodič, kjer bo poleg lokalnih znamenitosti zajet tudi priročnik z navodili, kako uporabljati razne pripomočke (npr. kako se prižge bojler, kako se uporablja kavni avtomat, kako se prižge televizija….). Opišite v sliki in besedi.

  1. Osvežitev v hladilniku

Si predstavljate, kako je potovati z avtom pri 35 C. Vaši gostje bodo ob prihodu gotovo izčrpani. Presenetite jih s paketom osvežitve v hladilniku (ohlajena voda, sok…). Za najmlajše predlagam, da jih v zmrzovalniku pričaka paket sladoleda.

Z majhnimi triki, lahko gostu narišete nasmeh na obraz. S tem, ko boste gosta očarali, vam bo z veseljem zahvalo izrazil nazaj, pa naj bo to v obliki dobre ocene na spletnem portalu ali pa kot osebno sporočilo na tabli dobrodošlice. So malenkosti, ki včasih pomenijo več.