Airbnb Experience – prepoved trženja zaradi COVID-19

Glede na trenutno stanje v svetu, je tudi Airbnb primoran narediti nekaj sprememb pri svojem poslovanju. Glede na to, da se stanje spreminja iz dneva v dan, se lahko spodaj omenjene restrikcije za trženje doživetij spremenijo oz. podaljšajo.

Trženje Airbnb doživetij je ustavljeno do 30. aprila 2020

Trženje doživetij je ustavljeno do 30.aprila 2020. Vsi gostje, ki so rezervirali doživetje v tem časovnem obdobju, bodo prejeli obvestilo o odpovedi. Prav tako bo Airbnb vsem tem gostom poslal kupon v vrednosti 25 USD, pa tudi gostom, ki so že od prve objave preklicali rezervacije. Na ta način upajo, da bodo spodbudili rezervacije doživetij v prihodnosti oz. ko se zadeve s koronavirusom uredijo.

Airbnb doživetja

2 meseca nezaračunavanje provizije izvajalcem doživetij

Ko bo koronavirus za nami in ko bo ponovno mogoče tržiti doživetja preko Airbnb, se bodo le ti odpovedali 20% proviziji, ki jo zaračunavajo izvajalcem doživetij. To pa bo veljalo za prva dva meseca poslovanja in sicer v višini največ do 1000 USD na gostitelja. Podrobnosti bodo poslali vsem izvajalcem doživetij, ko bo trg ponovno vzpostavljen za trženje.

Novost: Online doživetja

Ena izmed idej, ki so jih ponudniki doživetij predlagali, je omogočiti izvajanje online doživetij. Airbnb je temu prisluhnil, tovrstno izvajanje doživetij pa bodo zagnali že v začetku aprila.  Airbnb sodeluje z Zoom sistemom, ki bo izvajalcem doživetij omogočil brezplačnen dostop do platforme prav tako pa bodo pripravili podrobna navodila, kako ustvariti online doživetje.