AIRBNB zimske novosti 2021

Airbnb in super funkcionalne novosti

Airbnb je objavil seznam 50+ posodobitev platforme. Ob pregledu sem naletela na nekaj zelo “kul” novih stvari oz. novosti, nad katerimi sem tudi sama navdušena.

Obvestilo izvršnega direktorja Airbnb Briana Cheskyja si lahko ogledate na spletni strani Airbnb. V nadaljevanju pa objavljam nekaj zanimivih in nadvse koristnih novosti:

1. Aircover

Aircover je novi Airbnbjev program jamstva za gostitelje, ki nudi zaščito gostiteljem pred škodo ali odgovornostjo, če se gost poškoduje. To je precej velika nadgradnja. Poleg zavarovanja odgovornosti v višini 1 milijon dolarjev in zaščite pred škodo v višini 1 milijona dolarjev, ki je že bila na voljo, program zajema tudi:

  • Zaščita pred poškodbami hišnih ljubljenčkov – nepričakovana škoda, ki jo povzročijo štirinožni gostje, je po novem pokrita.
  • Zaščita za globinsko čiščenje – zdaj vam nadomestijo nepričakovane stroške čiščenja.
  • Zaščita pred izgubo dohodka – Airbnb zdaj povrne izgubljeni dohodek, če prekličete potrjene rezervacije zaradi škode.

Najboljši del nadgradnje pa je, da gostiteljem ni več treba poročati o škodi, še predeno se naslednji gost prijavi oz. še predno sprejmete naslednjega gosta v nastanitev.

To pravilo je bilo po mojem mnenju nepravično, saj je v primeru zaporednih rezervacij, skoraj nemogoče zagotoviti dokaze o škodi, ki so jo povzročili gostje. Sedaj bomo imeli 14-dnevni rok za prijavo škode, kar je VELIKO bolj razumno.

Supergostitelji (ang. superhost) in tisti, ki oddajajo nastanitev z oznako Plus, bodo imeli hitrejšo obravnavo in prejeli hitrejša povračila za škodo gostov.

2. Preverjen WiFi

Končno nam Airbnb ponuja možnost, da svojim gostom dokažemo, da imamo hiter WiFi, s pomočjo testa hitrosti, ki je integriran v aplikacijo Airbnb. Vse, kar morate storiti, je, da greste v svojo enoto, ki jo oglašujete na Airbnb, se povežete z WiFi, opravite test hitrosti in dodate rezultat v svoj seznam prek aplikacije. Priporočam, da to storite čim prej, saj vsi gostje danes potrebujejo hiter WiFi.

AIRBNB IZDELAVA OGLASA

3. Pristojbine za hišne ljubljenčke

Še ena zelo uporabna posodobitev: zdaj lahko k ceni dodate pristojbine za hišne ljubljenčke. To je odlično, saj zelo olajša pobiranje pristojbin za hišne ljubljenčke. Veliko ljudi trenutno potuje s svojimi hišnimi ljubljenčki, pravzaprav je »pet friendly« ena izmed najbolj iskanih ponudb na Airbnb.

Posodobitev je še veliko. Lahko si jih ogledate na spletni strani Airbnb. Kako se vam zdijo novosti? Pišete mi!