Kranjska gora: Kako ravnati ob odpovedi gostov zaradi posledice koronavirusa?

Ker se stopnja prenosa novega koronavirusa povečuje vam v skladu s protokoli uradnih institucij (NIJZ, MZ, MNZ), ki se dnevno prilagajajo in spreminjajo, pošiljamo osnovne informacije in smernice kako ukrepati v primeru odpovedi rezervacij, vezane na izvedbo Pokala Vitranc in SP v poletih Planica, ki se bosta izvedli brez gledalcev. 

Smernice so bile pripraviljene na podlagi  prejetih vprašanj lastnikov in upravljalcev namestitvenih objektov v občini Kranjska Gora in posredovane s strani Turizem Kranjska gora. 

Informacije naj vam služijo kot smernice. Pri obravnavi odpovedi rezervacij se lahko sklicujete na zapisano ter na model dobre poslovne prakse, ki je še vedno v skladu s »splošnimi pogoji rezervacije in odpovedi«, ki jih je gost ob rezervaciji prejel.

Omenjeno besedilo velja dokler niso razglašene izredne razmere za občino Kranjska Goro oz. za Republiko Slovenijo.

Krajše vsebinsko besedilo:

Ponudnik namestitev lahko posredujete vašim gostom v primeru odpovedi rezervacije z NON REFUNDABLE CENO (»ceno brez vračila denarja«):

Glede na pogoje, ki ste jih sprejeli ob rezervaciji (Pogoji rezervacij in odpovedni pogoji) in glede na-to, da niso razglašene izredne razmere za občino Kranjsko Goro (MZ) in v skladu s priporočili rezervacijskih sistemov, nam ob NON refundable rezervacijah, ni potrebno vračati vplačane kupnine rezervacije tudi v primeru odpovedi tekem oziroma izvedbe tekem brez gledalcev za dogodka: Pokal Vitranc in SP Planica 2020.

Pripenjamo povezavo do spletnih strani Evropskega potrošniškega centra, Ministrstva za zunanje zadeve, ministrstva za zdravje ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

https://www.epc.si/pages/topics/koronavirus.php

https://www.gov.si/teme/koronavirus/

https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zdravje/

https://www.nijz.si/sl

Daljše vsebinsko pojasnilo

PRILOGA 1: Kako ukrepati v primeru izvedbe Pokala Vitranc in SP v poletih v Planici brez gledalcev?

PRILOGA 2: Nemška verzija vsebinskega pojasnila

PRILOGA 3: Angleška verzija verzija vsebinskega pojasnila 

 

Vir: Turizem Kranjska gora